Hjälpcenter

Logga in för att få åtkomst till hela hjälpcentret

ACD / Svarsgrupp - Vad är det?

Eliaz Olsson
Eliaz Olsson
  • Uppdaterad
Har du någonsin hört uttrycket ACD eller ACD-grupp? Detta är ett vanligt uttryck om du jobbar inom Telekom och något du säkert kommer stöta på om du ser över er telefonväxel och ert företags telefoni. Nedan har vi gått igenom det mesta du behöver veta om just ACD.

Kortfattat innebär en svarsgrupp (Automatic Call Distributor - ACD) att
en grupp av kollegor tillsammans delar på ansvaret för att ta emot inkommande samtal. Beroende på hur många ni är i bolaget och hur verksamheten ser ut, finns det lite olika sätt att bygga upp era svarsgrupper.
 

Samtalsköer

Samtalsköer är som ett sorts virtuellt väntrum där inringande får vänta tills en agent blir ledig. ACD-system underlättar köhanteringen där uppringaren kan hälsas med anpassade hälsningar eller väntemusik tills samtalet kan överföras till en tillgänglig agent. Om telefonsystemet har flera tillägg och team kan du alltid konfigurera flera samtalsköer – var och en för ett specifikt team, syfte etc. Till exempel separera samtalsköer för företagservice, finansiering, marknadsföring, avbokning, försäljning, etc.

 

Koppla samtal vidare till röstbrevlåda

Kunder kan förvänta sig att ett företag ska vara tillgängliga dygnet runt idag, något som självklart är extremt svårt att införliva. Och när en kund väl valt att ringa in ett ärende vill kunden inte behöva sätta sig och skriva ett mail för att ingen svarade. Då är det perfekt att låta kunden tala in sitt ärende i en röstbrevlåda istället.

 

Automatiska återuppringningar

Genom att ha automatiska återuppringningar installerade i sitt ACD-system behöver kunden inte sitta och vänta i telefonen tills en agent blir tillgänglig. Istället lämnas ett telefonnummer och kunden är nu fri att göra annat under tiden.

Systemet ringer sedan upp kunden när det är deras tur.

 

Fördelar med ACD

Som ni kanske förstår är fördelarna med ett ACD-system många. Genom att kunna styra samtal så att de hamnar rätt från början ger ni både kunden ett bättre intryck samtidigt som det effektiviserar arbetet för agenterna. Samtal som kräver snabbare svar prioriteras och rätt agent får rätt ärende.

 

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta vår supportavdelning för hjälp.

Relaterad till

Var denna artikel till hjälp?

Kundnöjdhet i fokus: De senaste 100 ärendena i siffror!

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.