Hjälpcenter

Logga in för att få åtkomst till hela hjälpcentret

Suffix - Vad är det?

Jacob Böös
Jacob Böös
 • Uppdaterad

Ett suffix är en viktig komponent i en telefonväxel, som används för att dirigera samtal och utföra olika handlingar efter att en telefonnummer har blivit valt. Suffixet är en sekvens av siffror eller tecken som följer efter uppringarens telefonnummer och används för att informera mottagaren om hur samtalet inkommit.

Suffixet är vanligtvis en sekvens av siffror som läggs till efter det huvudsakliga telefonnumret. Det hjälper till att avgöra var samtalet ska riktas och vilken åtgärd som ska vidtas.

Exempel:

 1. Svarsgrupp: Suffix är ett bra sätt att identifiera svarsgrupper. När kunder ringer in på ditt huvudnummer, kan du använda ett suffix för att identifiera om samtalet inkommit genom växeln. Till exempel, om ni har en svarsgrupp som många är medlemmar i och vill ha ett enkelt sätt att se om samtalet ringts till ditt direktnummer, eller växelnumret, kan ni ha suffix. I nedan exempel ser ni ett exempel:


  Om du blir uppringd på ditt direktnummer står det att samtalet inkommer från:
  0700000000

  Om du blir uppringd genom växeln (som i detta fallet har suffix 111) står det att samtalet inkommer från:
  0700000000111

 2. Knappval i en meny: Många telefonväxlar använder knappvalsmenyer för att ge användarna alternativ när de ringer in. Suffix används för att ange vilket alternativ kund har valt när de ringer in. Om alternativ 2 i menyn är kopplat till kundtjänst och det ringer in på den slingan, anger systemet helt enkelt suffixet "222" efter huvudnumret.

  Detta är ett enkelt sätt att identifiera vilken kanal samtalet inkommit på om man är medlem i många svarsgrupper.

Suffix är därför ett praktiskt verktyg för att enkelt navigera genom telefonväxelsystem och informera era växelanvändare. Genom att använda rätt suffix kan du snabbt identifiera ett samtals syfte, och därigenom ge en bättre service till dina kunder.

Hoppas detta har hjälpt till att klargöra vad ett suffix är och hur det används i en telefonväxel! Om du har ytterligare frågor eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta vår support.

Relaterad till

Var denna artikel till hjälp?

Kundnöjdhet i fokus: De senaste 100 ärendena i siffror!

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.