Hjälpcenter

Logga in för att få åtkomst till hela hjälpcentret

IVR / Knappval - Vad är det?

Jacob Böös
Jacob Böös
  • Uppdaterad

Inledning

IVR (Interactive Voice Response), även kallad knappvalsmeny är en teknologi som används inom telefoniväxlar för att underlätta interaktioner mellan er och era kunder. IVR-system möjliggör automatiserade samtalshanteringar genom att låta användare interagera med en inspelad eller datorgenererad röst genom knappsatser på sina telefoner. Detta ger er möjlighet att effektivt sortera, hantera och rikta samtal till rätt avdelningar eller resurser. I den här artikeln kommer vi att utforska vad en IVR är och dess viktigaste funktioner.

IVR-Exempel.jpg

Vad är en IVR?

En Interactive Voice Response (IVR) är ett automatiserat telefonsystem som låter kunder och användare interagera med en röst eller använda knappsatser på sina telefoner för att utföra specifika uppgifter eller få information. IVR-system kan användas i olika branscher och för olika ändamål, inklusive kundsupport, företagsinformation, tidsbokningar, orderstatus och mycket mer.

Funktioner av en IVR

  1. Ruttning av samtal: IVR-system är utformade för att rikta samtal till rätt avdelning eller resurs. Genom att ge användaren valmöjligheter kan IVR-system automatiskt identifiera och rikta samtal baserat på användarens val. Till exempel, om en kund ringer till en e-handelswebbplats kan IVR-systemet fråga om kunden vill kontakta kundtjänst, placera en order eller få information om företagets öppettider.

  2. Information och självbetjäning: IVR-system ger användare möjlighet att få information om produkter, tjänster och företaget själva. Användare kan be om status för en order, få öppettider, kontakta företaget och mycket mer, allt utan att behöva prata med en mänsklig agent. Detta sparar tid både för kunder och företag.

  3. Prioritering av samtal: IVR kan användas för att prioritera samtal baserat på deras ärendetyp eller brådskande natur. Till exempel kan nödsamtal automatiskt prioriteras och dirigeras till rätt avdelning för snabb hantering.

  4. Öppettider och tillgänglighet: IVR-system kan också användas för att informera användare om företagets öppettider och när kundtjänst är tillgänglig. Detta hjälper kunder att få den information de behöver när de behöver den.
  5. Språkalternativ: IVR-system kan erbjuda flera språkalternativ för att säkerställa att företaget kan betjäna en bredare kundbas.

Avslutning

IVR-system är kraftfulla verktyg för att effektivisera samtalshantering och förbättra kundservice. Genom att automatisera och optimera interaktioner mellan företag och kunder kan företag spara tid, minska kostnader och öka kundnöjdheten. Att förstå vad en knappvalsmeny är och dess viktigaste funktioner är avgörande för att använda teknologin till sin fulla potential och erbjuda en smidig och effektiv kundupplevelse.

 

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte på att kontakta vår support, så hjälper vi dig vidare.

Relaterad till

Var denna artikel till hjälp?

Kundnöjdhet i fokus: De senaste 100 ärendena i siffror!

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.