Hjälpcenter

Logga in för att få åtkomst till hela hjälpcentret

Ringstrategi - Vad är det?

Jacob Böös
Jacob Böös
 • Uppdaterad

Ringstrategier är en central del av en effektiv telefoni- och växellösning för företag. De ger dig möjlighet att hantera inkommande samtal på ett sätt som passar din organisation bäst. I den här artikeln kommer vi att förklara vad en ringstrategi är, varför den är viktig och hur den kan optimera ditt företags kommunikation.

Vad är en ringstrategi?

En ringstrategi, även kallad call routing, är en konfiguration i din telefonväxel som styr hur inkommande samtal hanteras och dirigeras inom ditt företag. Med hjälp av ringstrategier kan du bestämma vem som ska svara på samtal, i vilken ordning samtal ska ringa på olika telefoner, och hur samtal ska hanteras när det är upptaget eller när ingen svarar.

Varför är en ringstrategi Viktig?

En effektiv ringstrategi är avgörande för att säkerställa att inget samtal går förlorat och att dina kunder får en smidig och professionell upplevelse när de ringer till er. Här är några fördelar med att använda en ringstrategi:

 1. Optimerad tillgänglighet: Med rätt ringstrategi kan du se till att samtal alltid ringer på de telefoner som är tillgängliga och redo att svara. Det minskar väntetiden för dina kunder.

 2. Effektiv resursanvändning: Genom att dirigera samtal till rätt person eller avdelning från början kan du undvika att tid och resurser slösas bort på att omdirigera samtal manuellt.

 3. Professionellt intryck: En välkonfigurerad ringstrategi ger ett professionellt intryck av ditt företag och förbättrar kundtillfredsställelsen.

Exempel på typer av ringstrategier

Det finns olika typer av ringstrategier beroende på ditt företags behov. Här är några vanliga exempel:

 1. Ring alla: Alla lediga medlemmar rings samtidigt.

 2. Prioritering: Den första lediga medlemmen i listan prioriteras.

 3. Cyklisk: Samtalen fördelas i den ordning medlemmarna är listade

 4. Slumpmässigt: Samtalen fördelas slumpmässigt mellan medlemmarna.

Hur kan du implementera en effektiv ringstrategi?

För att implementera en effektiv ringstrategi bör du:

 1. Identifiera ditt företags behov: Förstå ditt företags specifika krav när det gäller samtalshantering.

 2. Konfigurera din telefonväxel: Använd din telefonväxels funktioner och verktyg för att ställa in de önskade ringstrategierna. Behöver du hjälp är vi bara ett samtal bort! 

 3. Testa och Optimering: Regelbundet utvärdera och anpassa dina ringstrategier för att säkerställa att de fortsätter att möta dina behov.

Sammanfattning

En välkonfigurerad ringstrategi är avgörande för att optimera ditt företags telefoni- och växellösningar. Den kan förbättra kundupplevelsen, öka tillgängligheten och effektivisera din interna kommunikation. 

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bättre förståelse för vad en ringstrategi är och hur den kan vara till nytta för ditt företag. Om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp med din ringstrategi, är du välkommen att kontakta vår supportavdelning för personlig assistans.

Relaterad till

Var denna artikel till hjälp?

Kundnöjdhet i fokus: De senaste 100 ärendena i siffror!

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.