Hjälpcenter

Logga in för att få åtkomst till hela hjälpcentret

Nummerflytt från annan operatör till Tre

Emma Mårtensson
Emma Mårtensson
  • Uppdaterad

Att byta mobiloperatör och behålla ditt befintliga telefonnummer är en praktisk fördel som vill ha kvar sitt nummer men byta operatör. Om du överväger att göra övergången från din befintliga operatör till Tre, är här en enkel guide för att göra nummerflytten smidig och bekymmersfri.

Inför nummerflytten

Innan du påbörjar nummerflytten är det viktigt att du granskar ditt befintliga avtal med din nuvarande operatör. Se till att du inte har några bindningstider eller obetalda räkningar som kan påverka överföringen. Om du har ett abonnemang, kontrollera uppsägningstiden och eventuella avgifter för att undvika oönskade överraskningar. Vi kan inte portera in ett abonnemang med kvarvarande bindningstid.

Efter du har säkerställt att ditt abonnemang är öppet för utportering, kontakta då vår support. Du kan alternativt kontakta personen som är telefoniansvarig på ert bolag att kontakta oss. För att slutföra nummerflytten kommer du att behöva tillhandahålla viss information och dokumentation.

Förbered med att ha...

  • Nuvarande ägares person- eller organisationsnummer
  • E-postadress till nuvarande ägare
  • Mobilnummer till nuvarande ägare
  • Telefonnummer som ska flyttas
  • Telefonnummer som ska ersättas*

*Om ditt mobilnummer ska läggas på ett befintligt abonnemang behöver vi veta vilket nummer som ska ersättas.

När vi tillhandahållit dessa uppgifter kommer vi att skicka ut en nummerflyttsblankett för digital signering.

Efter signerad blankett

När blanketten signerats kommer vi att skicka in denna för validering. Vi kommer sedan att ge dig tydliga anvisningar om hur du ska slutföra överföringsprocessen. Det kan innebära att sätta i det nya SIM-kortet på dagen ditt nummer flyttas över. Ha i åtanke att när man flyttar ett mobilnummer mellan olika operatörer tar det ca. 5 arbetsdagar fr.o.m. att flytten validerats.

När numret är flyttat

Efter att ha följt alla dessa steg kommer ditt nummer att överföras till Tre. Vi tar alltid kontakt med dig efter genomförd nummerflytt för att säkerställa att flytten gått igenom som den ska.

Att flytta ditt nummer till Tre är en relativt enkel process, och vi är tillgängliga för att hjälpa dig vid varje steg. Genom att följa dessa steg kan du snabbt och smidigt njuta av Tres mobiltjänster med ditt befintliga nummer.

 

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte på att höra av dig till oss.

Relaterad till

Var denna artikel till hjälp?

Kundnöjdhet i fokus: De senaste 100 ärendena i siffror!

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.